Hakkımızda

İstanbul’un Çatalca ilçesi Çiftliköy mahallesinde şehir yaşamından uzak Istıranca ve Kuşkaya Dağlarının çevresinde Neo yaşam alanı çatısı altında 2020 yılından beri 20.000 adet sertifikalı yaban Mersini fidanımız ile ilk günkü heyecanla sizler için doğal Yaban Mersini yetiştirmeye devam ediyoruz .
hakkimizda
WhatsApp-Image-2023-06-26-at-12.12.00

İlkelerimiz

  • %100 doğal ürün
  • Tazelik garantisi
  • Toprağa emeğe saygı
  • Sürdürülebilir tarım
  • Gelecek nesiller için temiz yaşanılabilir bir dünya
  • Dalından sofranıza
Dalından zamanında özenle tazecik toplanan Diri ve orta-büyük taneli yaban mersinlerimiz  özenle paketlenip  ezilmeyecek şekilde size gönderilir.

Yaban mersini C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, folik asit, potasyum, bakır, manganez ve lif bakımından zengin bir kaynaktır. Karbonhidrat ve sodyum bakımından düşük olan yaban mersini yüksek su içeriğine sahiptir.

Yaban mersininin sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:

Bağışıklığı artırır

Yaban mersini içinde bulunan antioksidanlar, genel bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve enfeksiyonları önleyebilir. Bağışıklık sisteminiz güçlü olduğunda, bakteri ve virüslerin neden olduğu bulaşıcı hastalıklara yakalama şansını azaltır.

Sağlıklı kemikler

Yaban mersini, demir, fosfor, kalsiyum, magnezyum, manganez, çinko ve K vitamini içerir. Bunların her biri bir kemik bileşenidir. Bu mineral ve vitaminlerin yeterli miktarda alımı kemik yapısının ve gücünün artmasına ve korunmasına katkıda bulunur.

Cilt sağlığı

Kolajen cildin destek sistemidir. C vitamini için temel bir besin maddesidir ve güneş, kirlilik ve dumandan kaynaklanan cilt hasarlarını önlemeye yardımcı olur. C vitamini ayrıca kolajenin kırışıklıkları yumuşatmasını ve genel cilt dokusunu güçlendirmesini sağlar. Bir bardak yaban mersini, önerilen günlük C vitaminin yüzde 24’ünü sağlar.

Kan basıncını düşürmeye yardımcı

Düşük sodyum seviyelerini korumak, kan basıncını sağlıklı bir seviyede tutmak için esastır. Yaban mersini sodyum içermez. Potasyum, kalsiyum ve magnezyum içerir. Bazı çalışmalar, bu minerallerin düşük olduğu beslenmenin daha yüksek kan basıncı ile ilişkili olduğunu göstermiştir. Bu minerallerin yeterli miktarda olduğu beslenmenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Kötü kolesterolü düşürür

Araştırmalar yaban mersini içindeki yüksek lif içeriği ve bol miktardaki antioksidanların LDL (kötü) kolesterolün erimesine yardımcı olabileceğini ve onları birçok kalp hastalığına karşı mücadelede ideal bir besin takviyesi haline getirdiğini göstermektedir. Yaban mersiniaAyrıca kan basıncını düşürmeye yardımcı olan potasyum, kalsiyum ve magnezyum içerirler.

Kan şekerini düzenler

Tip2 diyabet, insulin direnci veya metabolik sendromda düzensiz kan şekeri salgılanır. Elbette bu soruna özgü diyet programı uygulanmalıdır ama araştırmalara göre düzenli yabanmersini tüketenlerde tüketmeyenlere göre daha regüle kan şekeri salgılanmaktadır.

Beyin sağlığını korur

A,B,C vitaminleri, antosiyaninler, selenyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko gibi önemli besin öğelerinden zengin olan yaban mersini beyin hücrelerini ve sinirlerini koruyucu özelliğe sahip ayrıca hafızayı güçlendir. Özellikle alzheimer gibi giderek artan bir hastalığa karşı koruyucudur. Çalışmalara göre düzenli yabanmersini tüketen çocukların öğrenme kapasitesi de yükselmektedir.

Kalp rahatsızlıklarından korunmaya yardımcı olur

Lif oranının yüksek ve antioksidanlardan zengin olması nedeniyle özellikle LDL kolesterol seviyesini düşürücü özelliğe sahiptir. Bu nedenle kalp sağlığının korunmasında yardımcı olur. Ayrıca düzenli olarak yabanmersini tüketenlerde eNOS enzim seviyesinin de yüksek olduğu belirlenmiştir, eNOS enzimi yine kalp hastalıklarından koruyucu özelliğe sahiptir.

Doğal antidepresandır

Enerji metabolizmasını düzenleyici, sakinleştirici özelliğiyle doğal anti depresandır. Rengi ne kadar koyuysa içeriği de o kadar zengin olmaktadır.

Ürün özelikleri

Yaban mersini meyve özellikleri tamamen kendine hastır. Bir porsiyon tüketiminde 84 kalori verir. İçerdiğinde 21.4 gram karbonhidrat ve 1.1 gram protein mevcuttur. 0.5 gram yağ içeriği sayesinde diyet listelerinde en sık kullanılan meyvelerden biri olarak ön plana çıkar. 3.6 gram diyet lifine ve 0.1 miligram bakıra sahiptir. Aynı zamanda 14.4 mg C vitamini, 0.1 miligram tiamin, 0.8 miligram E vitamini, 0.1 miligram riboflavin ve 0.1 miligram B6 vitaminine sahiptir.